marți, 13 noiembrie 2007

La Chişinău a avut loc lansarea unei culegeri de acte normative în domeniul protecţiei drepturilor copiilor şi familiei


Marţi la Chişinău a avut loc lansarea unei culegeri de acte normative în domeniul protecţiei drepturilor copiilor şi familiei.La editarea ei au participat experţi UNICEF, reprezentanţi ai Parlamentului RM, profesori şi studenţi ai facultăţii de drept a Universităţii de Stat din Moldova (USM).
"Această publicaţie, prima de acest gen, urmează să devină cartea de căpătîi a acelora, care au datoria profesională de a proteja copiii", - consideră Gheorghe Avornic, decan al facultăţii de drept a USM.
Culegerea include toate legile existente la data de astăzi în domeniul protecţiei drepturilor copiilor şi familiei, inclusiv acte normative ale ONU, Organizaţiei Internaţională a Muncii, Consiliului Europei.
"Moldova se apropie mai mult de Europa, acum şi sub aspect juridic, în domeniul protecţiei copilului şi familiei", - a menţionat Ray Virgilio Torres, reprezentant al UNICEF în Moldova.
Culegerea a fost lansată în tiraj de 1000 exemplare. În viitorul apropiat ea va fi distribuită la instituţii de învăţămînt superior, biblioteci publice, administraţii raionale.

Niciun comentariu: