joi, 8 noiembrie 2007

La Jocurile Mondiale "Special Olimpics" sportivii moldoveni au cucerit două medalii

La Jocurile Mondiale "Special Olimpics", rezervate sportivilor cu handicap mintal, care s-au desfăşurate în perioada 2-11 octombrie în oraşul Shanghai din China, atleţii moldoveni au cucerit două medalii - una de argint şi una de bronz.
Alexandra Danilenco, conducătorul delegaţiei, a declarat intr-o conferinta de presa ca cea mai bună evoluţie a avut-o înotătoarea Anastasia Chiseliov, care s-a întors acasă cu medalia de argint, obţinută la proba de 50 m liber.
Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat selecţionata de mini-fotbal a Moldovei, care în meciul pentru locul trei a învins Norvegia cu scorul de 3-1. Echipa alcătuită din elevi ai şcolilor speciale din mai multe localităţi ale Moldovei a fost pregătită de tînărul antrenor Anatolie Cojocaru.
La Jocurile Mondiale "Special Olimpics" de la Shanghai au participat sportivi cu handicap mintal din 175 de ţări. Delegaţia Republicii Moldova a fost alcătuită din 11 sportivi, care au concurat la două discipline - nataţie şi mini-fotbal. Moldova a participat pentru a patra oara la aceste competitii. La confruntările internaţionale din perioada 1995 - 2007 ei s-au învrednicit de 50 de medalii, inclusiv 25 de aur.
Ediţia următoare a Jocurilor Mondiale "Special Olimpics" va avea loc în anul 2011 în Grecia.

Niciun comentariu: