marți, 13 noiembrie 2007

În Moldova sporeşte consumul de energie electrică

În nouă luni ale anului 2007 volumul energiei electrice consumate în Moldova(fără raioanele din stînga Nistrului) s-a majorat, în comparaţie cu ianuarie-septembrie 2006, cu 5,1%. Acest fapt i s-a comunicat marţi AŞ NOVOSTI-MOLDOVA la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
Potrivit sursei, cea mai mare creştere a consumului - cu 11,9% - a fost înregistrată în zona deservită de RED Nord-Vest. În zona RED Nord volumul consumului de electricitate s-a majorat cu 6,7%, iar în zonele a trei întreprinderi de distribuţie ale companiei "Union Fenosa" (RE Chişinău, RED Centru şi RED Sud - cu 3,6%.
În perioada de referinţă nivelul mediu al consumului tehnologic şi pierderilor comerciale de electricitate în reţelele de distribuţie s-a redus cu 0,61 procente şi a atins 13,77%.
Potrivit raportului ANRE, în ianuarie-septembrie 2007 cinci întreprinderi electrice de distribuţie şi SA "Ciment" din Rezina au achiziţionat circa 2,737 miliarde kW.h sau cu 3,5% mai mult decît în perioada respectivă a anului trecut.
În volumul global de achiziţii 78,3% au revenit energiei electrice importate din Ucraina, iar 21,75 - electricităţii produse de întreprinderile moldoveneşti.

Niciun comentariu: